Najjačemu, Pobjedniku nad svim zlodusima (Lk 11,15-26)

Uz današnje Evanđelje: petak 27. tjedna

U Ignacijevoj godini u kojoj želimo VIDJETI SVE NOVO U KRISTU, u dan njegova Srca, na Dan Hrvatskoga sabora s našega Fakulteta filozofije i religijskih znanosti za predah i smirenje, za življe prihvaćanje i primjenu Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Ilustracija: Eva Vukina, Ovoliko te volim, Isuse (mural)

Gospodine dobri, Učitelju sveti, Kralju božanski! Ti znaš naše misli. Govoriš i jednima i drugima – i ako te optužujemo da snagom vrhovnoga upravitelja zlobe izbacuješ zle duhove, i ako, slijepi, ne vidimo silan znak s neba koji si nam već dao.

O kako dobro poznajem tu unutarnju razdijeljenost, taj rascijep koji razdire, kojim svojoj duši donosim pakleni nemir, nanosim tešku bol! A ti me, Najjači, izbavljaš. Od naše podijeljenosti i ružnih, besmislenih, neplodnih sukoba koji ne vode nikamo, ti nas spašavaš.

Ništa mi ne vrijedi da se na svoje bijedno, ubojito oružje oslanjam. Samo ako s tobom skupljam, imat ću pravo blago. Jedino ako sam s tobom, neću biti protiv sebe, neću raditi na svoju propast, robovati zavodniku duše.

Svojim svetim prstom pokazuješ nam slobodu od svih zloduha. Znaš im taktiku. Čuvaj, Gospodine, svoje kraljevstvo koje si u mojemu srcu stvorio, da ne opusti. Dao si mi svetu dužnost da ga čistim i uređujem.

Ne dopusti mi da zalutam u bezvodnoj pustoši, nego me vodi na svoje zelene poljane da nađem odmora, da se napojim na izvoru vode žive, da radosno pijem iz vrela spasenja.

Niko Bilić, SJ

where:
https://www.tiktok.com/@pnikobilic/video/7016599309323996421
https://vimeo.com/manage/videos/626257441
https://www.instagram.com/tv/CUwnrB-AMM5/
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6852147649957642240/
https://twitter.com/i/status/1446387815487528964

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.