Da nam Otac bude uzor (Lk 6,27-38)

uz #današnjeEvanđelje: 7. nedjelja (god. C); četvtrtak 23. tjedna
Josef Aleksius Kastner, Oltarna slika u Bazilici Srca Isusova, Palmotićeva 31, Zagreb

Neznatna mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana (https://www.ftidi.hr). Za predah i smirenje, za bolje prihvaćanje Evanđelja:

Gospodine, tražiš od nas da ljubimo i činimo dobra djela, da blagoslivljamo i molimo, da dajemo i opraštamo. Oprosti nam naš nemar i naše lijeno čekanje da drugi nešto poduzmu i da drugi čine. Gospodine, smiluj se!

Kriste, upozoravaš nas da ne tražimo plaću grešničku, nego veliku plaću za one koji te slušaju, mjeru preobilnu i nabijenu koja je od Boga Oca. Daješ nam da budemo zajedno s tobom, da budemo sinovi Svevišnjega. Kriste, smiluj se!

Oslobodi nas od naših idola i lažnih ideala, da možemo ustrajno gledati na Oca našega na nebesima koji je dobrostiv i milosrdan, koji daje i mjeri božanski velikodušno, koji rado prašta i odustaje od osude. Gospodine, smiluj se!

@amdg.eu

Da nam Otac bude uzor (Lk 6,27-38) – četvrtak 23. tjedna

♬ original sound – Biblijski portal

https://www.instagram.com/tv/CTl9pgGH2_b/

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.