Kategorije
Antropologija Cjeloživotno učenje Duhovnost

Znam li zamoliti? (Mt 7,7-12)

uz #današnjeEvanđelje, četvrtak 1. korizmenoga tjedna

Eva Vukina, Moj Isus, moja nada, moje sve – Eva Vukina Art | Facebook

Ne zaslužujem, a ti me poučavaš, Učitelju dobri. Govoriš mi u živoj zajednici koja me nosi, koja se poput tebe moli Ocu nebeskome. Pogađaš u bit moje naravi koja traži, koja žudi za otvorenim vratima. Realno gledaš na moju zloću, ali znaš da neću svojemu rođenomu, ljubljenomu, podvaliti ni kamen koji ti je napasnik nudio u pustinji, ni zmiju koja je od početka zavodila Božje ljude. Od srca rado dat ću djetetu srca moga što od mene zatraži.

Ti si objava, Gospodine, razotkrivenje neumorne ljubavi Očeve. Pozivaš, obilno mi nalažeš da zamolim, zatražim, da pitam i potražujem; da idem do kraja, do posljednjega uzroka. I primit ću dar iz darežljiva srca Očeva. Ako pustim da me vodi duboka, živa čežnja moje duše, i tražim tebe, Boga živoga, ljubazno ćeš mi reći: “Evo me”.

Kucam na vrata tvojega srca, Oče nebeski. Molim, tražim kruh i ribu kojima je Isus, zahvalivši, nahranio mnoštva i stvorio novo obilje koje ostaje. Prosjak sam koji ništa od sebe nema.

A ti me upozoravaš na moje želje. Želim da ljudi priznaju neprolaznu vrijednost koju si mi dao, želim da se brinu za me. Želim da se mole za me, želim da me vode k tebi. Želim da me ljube kao što si ti nas ljubio.

Zato se sada molim za njih, svoje bližnje. Ti me svojom rukom vodi da se s ljubavlju brinem za njih koliko god mogu. Oduzmi moje grijehe, Jaganjče sveti, da ih ne odbiju od tebe, nego da ih još više približe tvom beskrajnom, božanskom milosrđu! Učini moje srce po Srcu svome da brata, sestru, tvojom ljubavlju ljubim!

I to je, veliš, sva životna Pouka Očeva i sva Objava koju nam po Prorocima daje.

Ilustracija: Eva Vukina, Moj Isus, moja nada, moje sve – Eva Vukina Art | Facebook

25. 2. 2021.

Niko Bilić, SJ 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.