Pred licem Isusovim (Lk 10,1-9)

uz #današnjeEvanđelje (26. siječnja, sv. Timotej i Tit; 5. srpnja, sveta braća Ćiril i Metod; 18. listopada sv. Luka)

Meni govoriš, Gospodine, o velikoj žetvi. I ja te usrdno molim: Mene pošalji kao radnika! Ne uzimaš samo mene. Malo nas je, ali mnogi su tu. Uza me je osoba koju si ti izabrao da zajedno idemo pred tvojim licem u mjesto kamo ti sam želiš doći.

Janje sam, poput tebe, Jaganjče Božji, a ti me šalješ među vukove. Tako mogu razumjeti bolesne, koji trpe nemoć, da ih podvorim, da im pružim skrb i njegu.

Ne dopuštaš da oslonac tražim u svojoj blagajni, ni obući, ni lukavim dogovorima. Poput tebe na dan Uskrsa, pozivaš me da uđem u kuću s riječima: “Mir vama!” To je moj mir, veliš, koji mi se neće oduzeti.

Moj uspjeh nije ključan, ali strpljiva ljubav jest. Ako me u gradu, ako me u kući prime, bit ću, gdje jesam, i neću nezahvalno tražiti drugo. Čudesna je računica Kraljevstva: Dat će mi hranu, primit ću plaću. A sve zato što moj dolazak znači da si ti blizu, Kralju nebeski, Bože naš!

26. 1. 2021., ur. 18. 10. 21.

Niko Bilić, SJ

usp. Lice Isusovo (Lk 10,1-9)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.