Molitva s Filipom i Natanaelom (Iv 1,43-51)

uz #današnjeEvanđelje: 5. siječnja, 2. tjedan po Božiću

U godini sv. Ignacija (https://www.ignacije.hr), o 500. godišnjici njegova obraćenja, u kojoj nastojimo kao Družba Isusova (https://www.isusovci.hr) VIDJETI SVE NOVO U KRISTU, skromna mrvica s Gospodareva stola na našemu Fakultetu filozofije i religijskih znanosti (https://www.ffrz.unizg.hr) za okrjepu duši, za smirenje i predah, za dublje razumijevanje Evanđelja:

Pronađi me, Gospodine, i pozovi da pođem za tobom onamo, kamo ti ideš. Ti si onaj koga čekamo. Tebe Božja objava otpočetka trajno najavljuje.

Motriš me dok ja pod drvetom svojega života i ne mislim na te. Tvoje oči razotkrivaju istinu o mojoj duši, vidiš što je u mojoj srži. Sve.

Sine Božji, Kralju Božjega naroda, usrdno zazivam i odmah se klanjam. A ti ponizan pristupaš kao Sin Čovječji, svetoga Josipa prihvatio si kao oca. Hvala ti što si došao u naš skromni Nazaret, tako da se na tebe mogu osloniti i ne moram više sumnjati. Otvori oči moje pameti da vidim tvoj križ i tvoje uskrsnuće, da prepoznam Božje glasnike koji s tobom naše molitve nose u nebo, a donose nam Riječ života.

5. 1. 2020. (ur. 5. 1. 2021.)

Niko Bilić, SJ

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.