Kategorije
Cjeloživotno učenje Duhovnost

Da budem Kristov učenik (Lk 14,25-33)

Uz #današnjeEvanđelje, srijeda 31. tjedna

Isus, Učitelj

U jubilarnoj godini sv. Ignacija Lojolskog (https://www.ignacije.hr/) u kojoj želimo VIDJETI SVE NOVO U KRISTU, mrvica s Gospodareva stola na našemu Fakultetu filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu (https://www.ffrz.unizg.hr/) za predah i prikupljanje snaga, za ulazak u tajnu Kristova Evanđelja, za čitanje i slušanje:

O Gospodine, tebe gledam, ti mi pokaži, kako to ostaviti i roditelje, i djecu, i braću, a u isti mah ljubiti bližnjega kao samoga sebe. Podari mi onu snagu s kojom si ti svoj križ nosio. Svoj život nisi škrto zatvorio u samoljublje, nego si ga za nas, svoje prijatelje, položio. Daješ nam dušu svoju.

Pregledavam troškove i vidim: ne mogu sam dovršiti. Ti budi moja kula, visoka, čvrsta, pouzdana utvrda! Ne mogu se svojim silama oprijeti staroj zmiji, ocu laži i ubojici ljudi otpočetka. Objavi duši mojoj da si ga ti nadmoćno pobijedio i glavu mu satrao. Ti si vječni božanski Kralj. Stoga mi, braća, ne moramo i ne smijemo ratovati nego strpljivo tražiti mir.

Dok ti se klanjam Raspetomu i tvojemu Srcu probodenomu, vidim koliko mi je duša vrijedna. Tako se mogu svojih posjeda odreći, u tvoje ih kraljevstvo uložiti.

ur. 3. 11. 2021.

Niko Bilić, SJ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.