Kategorije
Duhovnost

Molitva da pazim na sebe (Lk 21,34-36)

uz #današnjeEvanđelje: subota 34. tjedna

U crkvenom kalendaru, takoreći, stara godina: subota prije 1. nedjelje Došašća, posljednji dan u tjednu Krista Kralja.

U godini sv. Ignacija (https://www.ignacije.hr), o 500. godišnjici njegova obraćenja dok Družba Isusova (https://www.isusovci.hr) želi VIDJETI SVE NOVO U KRISTU, evo skromne mrvice s Gospodareva stola na našemu Fakultetu filozofije i religijskih znanosti (https://www.ffrz.unizg.hr) za dublje razumijevanje i bolje prihvaćanje Evanđelja, za smirenje i njegovanje duše, za čitanje i slušanje:

Otkupitelju sveti, zadnjim riječima prije svoje Pashe poučavaš nas u Očevu domu, u Domu molitve, da pazimo na sebe, da pažljivo čuvamo srce od toga da se ne preoptereti u prezasićenosti i opijenosti. Kao i Martu oslobađaš nas od pretjeranih životnih briga. Želiš da slobodna srca dočekamo tvoj sveti dan koji na sve nas na licu zemlje dolazi kada ti hoćeš. Uhvatit ćeš nas u svoju mrežu, u spasiteljsku klopku.

Dobrohotno nas povjeravaš na skrb nama samima, da pazimo na sebe; da pazimo na prvi i najveći tvoj dar, na svoju dušu. To je tvoj posljednji zov.

Ti mi pomozi, daj mi snage!
S tobom želim bdjeti u svakom svojem životnom dobu. Usrdno molim: spasi me od onih pravih nevolja, od grijeha koji dolazi i vreba na mene. Daj da smjerno, otvorenih očiju gledam tvoje milosrdno lice dok me pozivaš da stupim preda te.

(28. 11. 2020.) ur. 27. 11. 2021.

Niko Bilić, SJ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.