Kucajte i otvorit će vam se! (Lk 11,5-13)

uz #današnjeEvanđelje: četvrtak 27. tjedna

Gospodine dobri, ti si realist, znaš kakvi smo. Znaš da će čovjek ipak svome djetetu dati dobre dare. Poslušat će ga i čuti što traži pa mu neće dati ni zmiju ni škorpiona. Stoga još više molim tebe, Oče, da mi s neba podariš Duha Svetoga, Životvorca. Pitam, tražim. Kucat ću, kucati i kucati, strpljivo, bez nasilja da mi ti, Oče, otvoriš.

Pokazuješ mi, Učitelju sveti, duboku privatnost doma u noćnom miru. Dječica snivaju uz očinsku zaštitu. Pokazuješ mi prave prijatelje koji i u ponoć smiju banuti. U nevolji je, ne za sebe, nego jer se želi pobrinuti za prijatelja.
I kad je naprasno na čas prekinut noćni mir, djeca sada iz iskustva znaju kako osim prevažne topline obitelji, postoji prijatelj za kojeg tata ima srca, pomaže mu u nevolji.

Zato dolazim pred tvoja vrata i ne odustajem dok me ne primiš. Uznemirujem tvoje božansko zajedništvo da ti kažem svoj jad, sve ono najteže što nosim u sebi, i da me milosno spasiš jer znaš što mi je potrebno. Veći si od mojega srca i znaš kako ono kuca. Sve znaš.
Ovo je vrijeme za tebe – koliko god treba.

Sveti starče Šimune, koji si Isusa primio, moli za nas!

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.