Dan hrvatske Državnosti

Kako ćeš izvrsno proslaviti Dan svoje države, zemaljske domovine koja od davnih početaka prije više od 1000 godina nosi znak mojega Srca? Tako da zajedno sa mnom prineseš Ocu moju presvetu žrtvu – u Euharistiji, koja je središte i vrhunac. Grijehe, pokvarenost, oduzimanje života predaj meni u ispovijedi jer jedino krv i voda iz mojega Srca imaju moć pobijediti korumpiranost tvojega srca. Uzdigni sa mnom molitvu za one koji su život dali, i još ga daju! Sveta ti je dužnost pronaći slogu sa svima mojima! Budete li imali ljubavi jedni za druge, vidjet će se da ste moji.
Pravi je čas: nakon što sam uzašao Ocu svojemu i Ocu vašemu, u zaključku neobičnih 50 dana uskrsne radosti, pred proslavu Duha Svetoga koji na svakoga od mojih silazi. Kako divan dan: na kraju mjeseca moje Majke, kraljice svibnja, sluga moj dobri, papa Franjo, sa cijelom Crkvom moli njezinu krunicu, Hrvati svega svijeta okupljaju se i zajedno mole krunicu.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.