Molitva za korizmu

Gospodine, pošalji na mene u ovoj korizmi žive vode koje će me pročistiti. Iz tvojega srca koje je pogođeno mojim grijehom neka provru rijeke milosti.

Povedi me u svete visine. Dopusti mi da uđem u samo središte otajstva tvoje prisutnosti. Sve ću ostaviti po strani i strpljivo slušati tvoju riječ života. Dopusti mi da motrim kako tvoj božanski prst iznova urezuje svete zapovijedi, pouku u tvojem milosrđu, o privrženosti kojom se zauvijek vežeš uz nas, o vječnoj revnosti tvojoj.

Pošalji me, Gospodine, da već unaprijed pregledam kako izgleda tvoje kraljevstvo koje nam spremaš, koje se približilo. Daj mi da istinito o njemu mislim i ne dam se zavesti lažima.

Kad me uhvati strah od progonitelja, kad želim sve ostaviti jer me krivice sustigoše i kad mi se moj život čini pretežak, pošalji mi svojega anđela. Podari mi svetu okrepu za tijelo i dušu. Daj mi da na vlastitoj koži osjetim tvoju blagost, tvoj sveti mir koji nam daješ, tvoj dobrostivi interes za mene.

Pošalji mi Duha svojega da me vodi u ovoj korizmi. Prepoznat ću kako si ti bio izravno izložen napasniku i pobijedio si. Poklonit ću se tvojim svetim ranama koje dokazuju da si poslije gorke muke i teškoga križa opet živ, s nama u sve dane.

Amen.

subota, 9. ožujka 2019.
Niko Bilić, SJ

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.