Kategorije
Duhovnost

Molitva s Ezrom

– svećenikom i pisarom Zakona Božjega
(uz Ezr 7-10)

Podaj mi, Gospodine, da vidim kako si me na svoju sliku stvorio tako da mogu blagoslivljati jer ti blagoslivljaš. Zazivam tvoju pomoć i zaštitu na svoje bližnje, na ovaj svijet. Hvalim tvoje ime i blagoslivljam te.

Pošalji mi svojega Duha da svim srcem proniknem i tako usvojim pravila tvojeg svetog Zakona da i velikani ovoga svijeta vide kolika je tvoje mudrost koju objavljuješ svome narodu kao pouku za život.

Zaustavi me, dobri Gospodine, na mom ubrzanom životnom hodu da potražim sveti predah, vrijeme za dubinu, za obnovu duhovnih snaga u molitvi i prinosu tebi.

Ti mi, Bože moj, daruj jasan pogled, pravu riječ, tako da mogu u ovom svijetu naći potporu za rad na tvoju slavu. Daj mi da zahvalno primim velikodušnu pomoć, da potražim prave izvore.

Posveti moju pamet i moje ruke da s velikom pomnjom, pažljivo, vodim brigu o onome što pripada tvojem hramu, što je prinos tebi.

Svemogući Spasitelju, ponizno molim, makni iz naših srdaca nečistoću, korjenito ukloni ono što zagađuje, priječi i guši sveti Savez s tobom. Mi s kajanjem priznajemo svoj grijeh, a ti nam iskaži svoje milosrđe.

Amen.

10. 3. 2019.
Niko Bilić, SJ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.