Molitva za nasljedovanje Krista (Mt 16,21-27)

uz #današnjeEvanđelje: 22. nedjelja u godini A


Doći ćeš, Gospodine, na kraju dana, u slavi Oca nebeskoga sa svojim nebeskim glasnicima. Tada ćeš mi dati sve onako kako sam radio.
Zato te molim pouči me kako je sveti grad Jeruzalem za tebe važan. Pouči me o vrhuncu tvojega života i daj da strpljivo čujem tvoju riječ do kraja. Voditelji naroda, predvoditelji bogoslužja, poznavatelji zakona nanijet će ti mnoge patnje, oduzet će ti život. Ali trećeg dana bit ćeš slavno uzdignut iz groba, živ ćeš ustati. To je Očeva volja. To je moje spasenje.
Dao si mi primjer da i ja do kraja uložim svoj život – za tebe, tako ću ga naći. Oslobodi me od mojega krutog egoizma. Pokaži mi koji je to moj križ da ga s ljubavlju na ramena uzmem.
Svoje oči uzdižem k tebi jer ti si moj voditelj.  Ako sam i slab i prespor, ako i padam, daj da uvijek za tobom idem. Amen.

na blagdan BD Marije, Kraljice, 22.8.2017.
p. Niko Bilić, SJ

Pogledajte na #LaudatoTV – obiteljskoj televiziji:

Hvala velika djelatnicima, prijateljima, podupirateljima, moliteljima! Želite li i Vi pristupiti u https://klubprijatelja.laudato.tv/? Dobro došli!

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.