Kategorije
Duhovnost

Kako pristupiti Bogu

ili pravo uzvišenje čovjeka

Farizej i carinik
(Lk 18,9-14)

Prezentacija (.ppt) * PDF

Radni list (PDF)

note: Ave Maria * Psalam 103: Barahi (Blagoslivljaj, dušo moja) * Divno ime (Ps 8)

Hoćemo li i ovo prepoznati kao novi mali, ali važan korak u programu cjeloživotnoga učenja na našemu FFRZ i našem Obiteljskom centru, održan na spomendan sv. Kornelija i Ciprijana, u subotu, 17.9.2017.!? Hvala od srca mladima, obiteljima, te Luki i Leu na predanom i strpljivom sudjelovanju. Posebna hvala Maloj obitelji Bezgrešnoga Srca Marijina na prokušanoj, širokogrudnoj i velikodušnoj markuševečkoj gostoljubivosti! I još jednom: sretan rođendan svim slavljenicima!

Molitva s farizejem i carinikom

Dragi Bože, daruj mi snage da zašutim, neka moje riječi umuknu, neka sve u meni utihne, da mogu čuti glas tvoje očinske ljubavi koja podiže i uzvisuje.
Da poslušam blagi zvuk tvojega smilovanja koje pere dušu.

O kako se lako moje srce i moja pamet zaljube u same sebe! Kako lako moje misli ponese duh napadanja i optuživanja!

Oslobodi me, otvori moje oči da s kajanjem prepoznam svoju grabežljivost, nepravde koje ja činim, nevjere kojima vrijeđam životne niti ljubavi svojih najbližih.

Udaram se u grešna prsa, ali dižem oči k tvojem nebeskom prijestolju. Želim gledati u Tebe, Oče nebeski. K Tebi upraviti svoje oči pune ganuća, natopljene suzama zahvalnicama. Uskraćujem li sebi, dijelim li drugima, štogod stječem, Tvoj je dar jer bez Tebe ne mogu ništa.

Dopusti da u miru, duboko, svom snagom svojega bića motrim kako me uzvisuješ u mojoj neznanosti, podižeš me k sebi svojom božanskom rukom, privijaš me k sebi u svoje visine, na svoje očinsko srce.

Ti sam činiš da budem pravi prinos tebi.

Vidi: Farizej i carinik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.