Zaziv Duha Svetoga

na početku 45. obiteljske ljetne škole:

HolyFamilybyGutierrez
Gutierrez, Sveta Obitelj

Pokaži nam Gospodine, svoje milosrđe i spasenje svoje daj nam! Daruj nam danas svoj božanski Dah koji je u svetom početku učinio da mi ljudi budemo žive duše. Pošalji nam Duha po kojemu si stvorio čovjeka, muško i žensko. Po tvom Duhu tvoja smo slika. U svojem Duhu blagoslovio si nas i pozvao na plodnost i rast. Pošalji nam Duha koji je u svetim počecima lebdio nad vodama kao što će sići nad tvojega ljubljenog Sina nad vodama krštenja. Pošalji nam Duha da lebdi nad živom vodom naših obitelji!

Pokaži nam Gospodine milosrđe svoje i spasenje svoje daj nam! Pošalji nam Duha koji započinje milosrdni plan tvoje sućuti s nama. Podari nam Duha koji je u skromnoj tišini Nazareta sišao na Djevicu da je učini Majkom tvojega Sina. Pošalji nam Duha u kojemu Ti, Oče, proglašavaš identitet, vrijednost i karakter svojega Sina. U njemu Tvoja je milina, tvoja radost, ugoda Tvojega milosrdnoga Srca. Daj nam Duha u kojemu te Sin slavi i govori: »Da, Oče, tako se Tebi svidjelo«. Pošalji nam Duha koji će obnoviti ljubav roditelja prema djeci i ljubav djece prema roditeljima.

Obdari nas Duhom koji Kristove učenike čini braćom i sestrama! Daruj nam Duha koji daje da se razumijemo pa makar nam jezici bili različiti. Tvoj Duh vodi u svu istinu. Ispuni naše obitelji Duhom koji će nam probuditi sjećanje i dozvati nam u pamet riječi koje nam je Isus, naš Spasitelj i Učitelj, govorio. Pošalji nam svetoga Tješitelja i pomoćnika, koji se odaziva na naš vapaj i pritječe upomoć u našim obiteljskim nevoljama!

25. 8. 2016.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.