Kategorije
Duhovnost

Molitva sa slijepcem (Mk 8,22-26)

iz Betsaide, kojega je Isus postupno izliječio

Brian Jekel, Isus liječi slijepca (2008.) www.christian.art
uz #današnjeEvanđelje: srijeda 6. tjedna

U godini sv. Ignacija (https://www.ignacije.hr), o 500. godišnjici njegova obraćenja, u kojoj molimo osobitu milost da mognemo VIDJETI SVE NOVO U KRISTU, izvještaj o tome kako Gospodin dovodi do toga da čovjek “sve jasno vidi” (Mk 8,25) pravi je zgoditak. Mrvica s Gospodareva stola na našemu Fakultetu filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu za predah i smirenje, za sve dublje razumijevanje i primjenu Evanđelja:

O kako često oči moje duše bijahu slijepe, Gospodine sveti! Smiluj se, Bože moj, mojoj sljepoći zbog onih koji mole za mene, koji su me doveli k tebi.

Uzmi me, Gospodine, i povedi onamo gdje ja ne vidim put, onamo gdje ću biti sasvim blizu tebi. Dopusti mi da živo osjetim kako se tvoje svete ruke spuštaju na mene – jedanput, pa onda opet – iscjelitelju duše moje! Pokaži mi još jednom kako jedna kap tvoje krvi sav moj svijet umiva i čisti od grijeha.

Otvori moje oči da do u dubinu vidim tko je pokraj mene, da prepoznam odraz tvoga lika u čovjeku, da otkrijem sliku Božju i što učinismo od nje.

Kad zbog svojega grijeha opet padnem, nemoj odustati od mene. Ne daj mi da ostanem na pola puta, Pute moj! Daj mi da bližnjega nazovem pravim imenom jer ti si Istina! Pošalji me dušama, među koje si me postavio, da ih gledam tvojim očima, da ih obasja tvoj sjaj, Živote moj! Amen.

2015. (ur. 16. 2. 2022.)

usp.

Niko Bilić, SJ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.