Molitva s Kristom u pustinji

uz #današnjeEvanđelje: 1. korizmena nedjelja 

U godini sv. Ignacija, u kojoj nastojimo VIDJETI SVE NOVO U KRISTU, evo na korizme. Skroman prinos s našega Fakulteta filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu i s Filozofsko-teološkoga instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu #outreach za predah i smirenje, za okrjepu duši, za dublje razumijevanje i primjenu Evanđelja:

Kad mi dušu i srce obuzme pustoš, kad me pustinja u žilama svom žestinom pritisne, kad mi užareni dani i ledene noći postanu preteški – neizdrživi, pokaži mi da me ti nisi napustio. Učini li mi se sav moj život kao pijesak koji propada između mojih prstiju i u meni živi glad, glad sve veća i veća, podsjeti me na svoju svetu strpljivost.

Koliko je puta samo u mojim ušima zazvonila napasnička riječ: “Ja ću te nahraniti! Na meni gradi svoju važnost i svoje poštovanje! Mojom moći vladaj nad drugima, iskoristi ih da ti služe, da meni služe.”

Smirit ću se sada u tihomu času, a ti, Gospodine, probudi u meni sveto sjećanje na božanske riječi koje si mi rekao. Tebi je važno od čega živim. Ti mi darivaš moj život kao prvi i najveći dar za mene. Ti me zoveš da se klanjam samo tebi u duhu i istini.

Gospodine, ti si živa Božja riječ. Brani me od napasti i laži! Daj mi da pravim imenom nazivam stvari u sebi i oko sebe. Daj mi opet čuti da pripadam tebi i da si svoj život dao za mene. Moja je vrijednost i moja veličina u tvojoj ljubavi, u tvome srcu, Bože moj. Amen.

2. izd. 6. 3. 2022.

Niko Bilić, SJ

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.