Molitva Isusu, Učitelju – na putu u Emaus

Michael Torevell, Put u Emaus (http://michaeltorevell.blogspot.co.uk/)

Poslušajte:

Molitva Isusu, Učitelju – na putu u Emaus
Molitva Isusu, Učitelju – na putu u Emaus

Dođi, Gospodine, na moj put, pronađi me u mojemu bijegu od mjesta mučeništva i u povratku na staro, u mojoj razočaranosti! Pridruži mi se i zaustavi me! Pokaži mi kako u svojoj dobroti silaziš u moje tegobno traganje za tobom, Otkupitelju sveti, kojemu se nadam!

Postavi mi danas svoje božansko pitanje o tome što nosim na duši! Ti sam najbolje vidiš koliko mi je pamet potištena i natmurena, ili pak koliko me radost i čuđenje drže.

Reći ću ti sve o svojim velikim i vrijednim projektima, o svojim ljudskim nacrtima i poslovima, o svojemu shvaćanju, vjerovanjima i sumnjama, o grobu i anđelima, a ti – ti me, dobri Učitelju, pouči! Otvori mi pamet, progovori mojemu sporome srcu, preokreni moje uskogrudne namisli, zapali u meni svetu vatru svojega uskrsnuća! Izloži mi što to sva Pisma kažu o tebi, preokreni moje turobne riječi u pouzdanu molbu tebi!

Pokaži mi danas sveti znak po kojemu te od početka poznajem, po kojemu si me pozvao da te slijedim i tebi pripadam. Uzmi i blagoslovi, razlomi i daj mi sveti kruh – sebe sama!
Amen.

14. 11. 2013. (ur. 20. 4. 2022.)

p. Niko Bilić, SJ

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

2 komentara:

  1. Ein beeindruckender Aufschwung des Herzens zu seinem geliebten Schöpfer. Kann mich sehr gut damit identifizieren. Gottes Segen lieber Pater Niko.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.