Molitva s majkom Samsonovom

Gospodine, kad uvidim da živim u teškim vremenima, podari mi otvoreno srce za tvoje glasnike koji mi objavljuju tvoj božanski plan za mene.

Hvala ti na svim onim ljudima koji su me vodili na putu k tebi. Daj mi da iskreno cijenim i ljubim one koji sa mnom dijele život.

Kad se osjećam prezreno, ostavljeno, kad moja vrijednost nije prepoznata pa i meni nedostaje zdrav osjećaj poštovanja i samopouzdanja, kad mi nedostaje pažnje i priznanja, kad osjećam samo svoju slabost i promašaj, dođi, objavi mi svoju ljubav! Reci još jednom ime koje si mi dao – ime s kojim si me stvorio, kojim si me za sebe pozvao.

Daruj mi svetu povjerljivost i prijateljstvo s tobom. Postavi me sasvim blizu svome srcu tako da znam i osjećam kome pripadam. Moje se srce u tebi može smiriti.

Probudi u meni svetu brižnost da čuvam najveći dar koji si mi dao – dragocjeno blago u glinenoj posudi. Pomozi mi da se čuvam za tebe!

Daruj mi veliku vjeru i onu ustrajnost kojom ću i svoj smrtni čas spremno i s ljubavlju u tvoje ruke predati.

Niko Bilić, SJ

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.