Molitva s proročicom Huldom (2 Kr 22)

Tajni i uzvišeni Bože, izvore sve istine i mudrosti, učitelju i odgajatelju proroka! Otvori moje srce za tvoju poruku svijetu. Daruj mi živi interes i duboko poznavanje tvoje riječi tako da mogu posvjedočiti o tvojoj ljubavi svima onima koji tebe traže i koji žele tvoj odgovor. Po svojoj čudesnoj moći učini da mogu pokazati ljudima tvoju volju – s mjerom, neuvijeno! Ispuni me, Gospodine, svojom pravednošću da svakome mogu odvažno i nepristrano reći tvoju riječ jer svi smo mi tvoja djeca.

Uzmi me za instrument svoje pažljive ljubavi i očinskoga pogleda da mogu ljudima pokazati kako do u dubinu znaš što se u njima zbiva. Ne prezireš nijedne naše suze, nijednoga poniženja. Ti poznaješ i srca i bubrege.

Evo me, Gospodine! Od svega srca želim donositi ljudima radosnu vijest da čuješ svaku našu molitvu, ti, svemogući i vječni, svevišnji Oče, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova.

p. Niko Bilić, SJ

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.