Molitva s praocem Abrahamom

kad je doživio Božji poziv (Post 12)

Gospodine svevišnji, Stvoritelju neba i zemlje, znaš dobro dokle me je moj životni put doveo, koliki su već važni koraci iza mene. A ti me ipak zoveš u veliku novost s tobom. Tražiš da usmjerim svoju pozornost na tvoje vodstvo. Reci, Gospodine, svojim gromkim, božanskim glasom svetu zapovijed koja me pokreće u akciju, koja me vuče naprijed u život!

         Zahvaljujem ti danas za obitelj u kojoj si mi podario život i vodio moj prvi i najvažniji rast. Zahvaljujem ti za zajednicu u kojoj mi i danas daješ život. Kad se u meni javi nezadovoljstvo i ponos da znam bolje, pokaži mi kako si mnoge ljude prije mene svojim putovima usmjerio.

         Hrabro želim danas pogledati gdje je ta moja oholost koja se izopačeno uzdiže. Pokaži mi gdje ja svojim ponašanjem stvaram nerazumijevanje i poremećenu komunikaciju, gdje je moja babilonska kula od koje me želiš udaljiti. Odvoji me od onoga što je protiv tebe, daruj mi hrabrost i odlučnost da se obratim pa makar boljelo!

          Ti znaš do u tančine moju malenost i slabost. Pred tobom cijelo moje biće nema tajni. Rasvijetli danas onaj moj nedostatak, moju manu i glavni grijeh po kojemu mi daješ prigodu da dođem bliže k tvome milosrđu, po kojemu me želiš učiniti plodnim.

          Ponovi danas moje ime koji si u dlanove svoje urezao i po kojemu želiš da budem tvoj blagoslov braći i sestrama. Ti definiraš moje biće, ti određuješ i znaš tko sam. Ne dopusti da igdje drugdje tražim svoju veličinu doli samo u tebi, veliki i sveti Blagoslivljatelju koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

p. Niko Bilić, S.J.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.