Molitva s Martom

Gospodinovom učenicom

Dođi, Gospodine, i budi mi dragi gost. Pronađi ti sam svu gostoljubivost srca mojega. Pozovi me opet mojim imenom kojim si me na početku zauvijek vezao uza se.

Daruj mi snage danas da svim srcem prionem uz ono jedno potrebno, daj mi hrabrosti da sve ostalo ostavim po strani i svega se toga odreknem. Pouči me danas koji je to dobar dio u meni koji moram brižno čuvati jer je tvoj dar, jer mi u njemu daješ život.

Kad me hvata smrtni strah, kad u duši osjećam grobnu tamu, dođi! Stani veličanstven preda mnom i objavi mi tajnu svoje osobe. Pokaži mi tko si – ovdje i sada.

Svesilni Gospodaru života, nemoj me koriti zbog mojih prigovora i što mislim da si daleko, da dolaziš tek na kraju svih dana.

Ti sam prošao si dolinom smrti, stoga reci svoju moćnu riječ, dozovi me iz mojega mrtvila. Oživi sve ono tvoje što je u meni da idem i spremno donosim tvoj poziv braći i sestrama.

p. Niko Bilić, S.J.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.