Nedjeljno evanđelje na Laudato TV

Hvala Bogu, posloženo! Čitanje i tumačenje nedjeljnoga evanđelja na Laudato TV – obiteljskoj televiziji:

Duhovnost

Tijelo i Krv Kristova

Vrijedi li ovo još danas!? Hvala, HTV, fra Darko Tepert…!

Ovako smo na HTV govorili u nedjelju, 2. lipnja 2013., prigodom Svetkovine Tijela i Krvi Kristove; gosti fra Darko Tepert, OFM, i p. Niko Bilić, SJ

Duhovnost

Biblijski korijeni zdravstva

Dobro došli, dobro došli!

Duhovnost

Biblija o čovjeku

Može li u ovom vremenu pomoći za rasvjetljenje i smirenje “video-udžbenik” Biblijske antropologije u izdanju Fakulteta filozofije i religijskih znanosti te Laudato TV – obiteljske televizije?! Evo ga, redom po temama posloženo:

Hvala, Laudato TV! Hvala našemu Fakultetu!

 

Duhovnost

SHKM 2017. na Laudato TV

Ako niste u Vukovaru, dobro došli na LTV!

Laudato TV se jako veseli što se vi, mladi, opet okupljate na SHKM. Ovaj put u Vukovaru.
Ekipa LTV izvještavat će s terena. U osam javljanja uživo Laudato TV prenosi poruku Nade i radosni ugođaj Susreta. Mediji se mogu javiti za poseban pristup ftp serveru gdje će bez naknade dobiti materijale.
Hvala svim su-radnicima na LTV, svim moliteljima! Donatori, naprijed!

Duhovnost

Uskrs 2017.

Blagoslovljene i radosne dane u kojima Isus, Spasitelj, brojnim dokazima nakon svoje muke svojima pokazuje da je živ, daje im se vidjeti, govori im o Božjem kraljevanju… (usp. Dj 1,3)

p. Niko Bilić, SJ

Molitva pred Kristovim grobom

Gdje si Raspeti Spasitelju moj? Zašto te nema ovdje u svetom spomeniku mrtvih, Mučeniče, Pravedniče, premda si dao život da posvjedočiš za istinu.
Bio si poslušan, slušao si Očev glas sve do smrti – smrti na drvu križa. Za me ti si prokletstvom postao da mene od mojega grijeha oslobodiš. Kao što smo te gorkim križem iz svijeta živih uklonili, tako sada pred praznim grobom imam osjećaj da te ista zla ruka iz svijeta mrtvih uzela i na sebično mjesto zatočila – samo da te nema.

Ne usudim se prvi ući. Gledam prazno mjesto. Nisi tu. Mrtvački povoji uredno složeni puni su tragova od bičeva i pljuvanja, krvavoga znoja i rana od udaraca; teški križ gnječio je sveta ramena, padovi bolno izraniše koljena, čavli su ruke i noge proboli, koplje srce otvorilo – utvrdilo smrt. Sve je tu zabilježeno. Rubac u koji bijaše umotano tvoje lice u grobu – kao da je Veronikin. Evo znakova trnove krune, bolnih uboda u tvoje čelo i lice, evo obrisa koji ocrtava tvoj dubok, dubok ljudski pogled.

Vjerujem Gospodine, pomozi mojoj nevjeri. Dođi k meni da budem svjedok jer meni daješ da blagujem s tobom na tvojoj gozbi.

Mene si ljubio, zato dođi, pokaži mi kako sjaji uskrsno tijelo koje se za nas predalo.

Amen

Duhovnost

Veliki četvrtak 2017.

Ovako bijaše kod nas na Jordanovcu na Veliki četvrtak, 13. travnja 2017.

Propovijed na Misi Večere Gospodnje (audio – Hvala, Radio Marija!):

Duhovnost