Biblijski temelji politike

Dok još nije počela predizborna šutnja, evo kako smo Radio Mariji razgovarali o poruci naših biskupa i biblijskim temeljima politike. Poslušajte, poslušajte!

Duhovnost

Zaziv Duha Svetoga

na početku 45. obiteljske ljetne škole:

HolyFamilybyGutierrezPokaži nam Gospodine, svoje milosrđe i spasenje svoje daj nam! Daruj nam danas svoj božanski Dah koji je u svetom početku učinio da mi ljudi budemo žive duše. Pošalji nam Duha po kojemu si stvorio čovjeka, muško i žensko. Po tvom Duhu tvoja smo slika. U svojem Duhu blagoslovio si nas i pozvao na plodnost i rast. Pošalji nam Duha koji je u svetim počecima lebdio nad vodama kao što će sići nad tvojega ljubljenog Sina nad vodama krštenja. Pošalji nam Duha da lebdi nad živom vodom naših obitelji!

Pokaži nam Gospodine milosrđe svoje i spasenje svoje daj nam! Pošalji nam Duha koji započinje milosrdni plan tvoje sućuti s nama. Podari nam Duha koji je u skromnoj tišini Nazareta sišao na Djevicu da je učini Majkom tvojega Sina. Pošalji nam Duha u kojemu Ti, Oče, proglašavaš identitet, vrijednost i karakter svojega Sina. U njemu Tvoja je milina, tvoja radost, ugoda Tvojega milosrdnoga Srca. Daj nam Duha u kojemu te Sin slavi i govori: »Da, Oče, tako se Tebi svidjelo«. Pošalji nam Duha koji će obnoviti ljubav roditelja prema djeci i ljubav djece prema roditeljima.

Obdari nas Duhom koji Kristove učenike čini braćom i sestrama! Daruj nam Duha koji daje da se razumijemo pa makar nam jezici bili različiti. Tvoj Duh vodi u svu istinu. Ispuni naše obitelji Duhom koji će nam probuditi sjećanje i dozvati nam u pamet riječi koje nam je Isus, naš Spasitelj i Učitelj, govorio. Pošalji nam svetoga Tješitelja i pomoćnika, koji se odaziva na naš vapaj i pritječe upomoć u našim obiteljskim nevoljama!

25.8.2016.

p. Niko Bilić, SJ

Duhovnost

45. obiteljska ljetna škola

Odgoj za karakter, vrednote i milosrđe

plakat 2016Dobro došli svi na
45. OBITELJSKU LJETNU ŠKOLU
Obiteljskoga centra FTI-a u Zagrebu

od četvrtka, 25., do subote, 27. kolovoza 2016.
Zagreb, Jordanovac 110

Program se može pratiti i djelomično – ulaz slobodan

Pregled programa

Pregled programa

Kako doći do Škole?

Gdje smo

Ovako smo jučer razgovarali na Laudato TV

Pogledajte, pozovite, osokolite…! Hvala Laudato TV!

Duhovnost

Razlog nade na Laudato TV

Ovako je jučer Laudato TV dao da zasja Kristovo iskustvo s Martom i Marijom – razlog nade svim ljudima dobre volje!

Hvala, Laudato TV! Hvala svima koji radom, molitvom, novcem, osobno podupiru Laudato TV!

Duhovnost

Razlog nade na Laudato TV

Evo kako je danas Laudato TV – obiteljska televizija svima dobre volje pružila razlog nade uz lik milosrdnoga Samarijanca (Lk 10,25-37):

Hvala, Laudato TV! Hvala svima koji molitvom, radom, donacijom, promidžbom pomažu Laudato TV!

Duhovnost

Izvor vlasti

Marija Bistrica_svetisteU vremenu zabune, rušenja, pakla, evo kako to bijaše s umirovljenicima u (inter)nacionalnom Svetištu u Mariji Bistrici. Čas smirenja, pogled unaprijed!

Na nedjeljnoj misi, 19. lipnja 2016., s hodočasnicima-umirovljenicima iz Zagreba i okolice, iz Splita s Brda! Poslušajte!

Hvala Radiju Marija Bistrica!

Duhovnost

“Poziv” – himna za Modrave

modraveJučer objavljeno! Bravo i hvala: Vladimir, Tamara, Marija… SKAC!

Poslušajte, prijavite se za Modrave!

POZIV

Tekst: Marija Selak –  Glazba: Tamara Perc

Izvođači:
Gitare akustične i solo: Tamara Perc; Klavir: Katja Malvoni; Gitare električne: Vladimir Čavec; Lead vokal: Tamara Perc; Aranžman: Tamara Perc, Vladimir Čavec, Katja Malvoni; Pjevači: SKAC zbor

Sound i produkcija: Vladonie na FB; Homerecording Studio Mad Mix
Izvođačka i mehanička prava: Tamara Perc i Vladonie
19.06.2016.

Duhovnost