Susret u dijalogu

hrt_logoOvako smo u ponedjeljak, 20.10.14., razgovarali na Hrvatskom radiju o simpoziju našega Fakulteta: “Religije i nasilje” održanom 17.1o.14.

Urednica: Blaženka Jančić, gosti: prof. dr. sc. Danijel Labaš i p. Niko Bilić

Poslušajte!

Duhovnost

Pošalji Duha svojega

Holy-Spirit-Dove-small1. Oče svjetlosti, Stvoritelju vjekova, Bože koji jesi! Povedi naše misli na sveti početak. Privuci nam srca tajni svoje stvaralačke ljubavi i smiri oči naše duše pred Duhom dok je lebdio nad vodama, kao što će sići na Krista kod krštenja. Mi smo kršteni od vode i Duha. Duh je prisutan dok stvaraš svjetove i činiš svoja djela, Duh tvoj zaustavlja progonitelja i ispunja svetim strahom tvoje vjerne. Duh je sveto odijelo za tvoje junake. Pošalji nam Duha koji je tvojega proroka podigao i odnio kamo ga ti šalješ. Ispuni nas Duhom koji od suhih kostiju stvara vojsku živih ljudi.

2. Pošalji nam Duha po kojemu je tvoj Sin, naš Učitelj i Spasitelj, započeo svoj zemaljski život, postao je Bog s nama. Daruj nam Duha, svoju silu, Svevišnji, koji je sišao na Djevicu u skrovitosti nazaretskoga doma da Riječ tijelom postane i u sve dane bude među nama.

Daruj nam snagu koju Krstitelj naviješta: “Doći će onaj koji krsti Duhom Svetim” (Mk 1,8). Daj nam osjetiti snagu toga krštenja. Oče nebeski, pošalji nam Duha u kojemu si potvrdio dostojanstvo svojega Sina kad je sišao na nj u liku golubice. U Duhu on je tvoj Sin ljubljeni, u njemu je tvoja milina.

Daruj nam Duha u kojem ćemo osjetiti vlastitu vrijednost. Probudi u nama samopouzdanje i odvažnost. Daj nam da do kraja shvatimo tko smo i tako ćemo najbolje znati koje je naše poslanje.

3. Pošalji nam Duha koji je vodio tvojega Sina i onda kada je išao u pustinju i kad se izravno imao suočiti s ocem laži i ubojicom ljudi otpočetka. Ispuni nas Duhom u kojem je Isus dobro znao da je Božji Sin te ni sam Sotona svojim podlim izazivanjem: „Ako si Sin Božji…!?“ nije mogao tu svetu vezu s Ocem pokolebati i uzdrmati.

Bože, Oče naš, pošalji nam Duha istine koji će nas uvesti u svu istinu o nama i o svijetu u kojemu živimo. Ispuni nas Duhom koji će probuditi naše sjećanje i dozvati nam u pamet riječi koje nam je Isus, naš Spasitelj i Učitelj, govorio.

4. Pošalji nam Branitelja, koji se odaziva na naš vapaj i pritječe upomoć u našoj ljudskoj nevolji. Ispuni nas svojom svetom Utjehom. Daj nam Duha koji će nas braniti od bolesti i prirodnih nevolja, od gladi i nečistih duhova, od grijeha i smrti, kao što je Isus svoje čuvao.

Daj nam Svetoga Duha kojega je Raspeti tebi, Oče, predao. Pošalji nam Duha koji je sveto tijelo opet ispunio i oživio. Udahni u nas Duha kojeg je Uskrsli Spasitelj svojim dahom dao apostolima da naviještamo tvoja djela, da razumijemo jedni druge, da donosimo tvoje oproštenje. Amen.

Duhovnost

Audio udžbenik: Stari zavjet

bibleZahvaljujući novoj emisiji na Radio Mariji, rađa se evo novi udžbenik za Stari zavjet kao zvučni zapis. Hvala Bogu!

Za sada su tu dva prva dijela:

Isus i Stari zavjet (.mp3, 19MB, 20 min)

Stvaranje svijeta i čovjeka (.mp3, 24MB, 25 min)

 

 

Duhovnost, FFDI, FTI - TS, Nastava

Što kaže žena

rkorculaEvo kako je bilo na Radio Korčuli gdje smo razgovarali (i pjevali)
Emisija: Što kaže žena? – Bogatstvo različitosti
Tema: Žena u Bibliji i Crkvi
voditeljica: s. Blaženka, dominikanka
gost: p. Niko Bilić

Poslušajte! – Žena u Bibliji i Crkvi

Duhovnost

Za danas?

Crucifixion dark
Može li ovo poslužiti za danas – za blagdan Uzvišenja Svetoga Križa?

Poslušajte!  – duhovna misao na Hrvatskom radiju (10.04.09.)

Duhovnost

S Majkom Marijom pod križem

pleternica290814Ovako je bilo na devetnici za Gospu od Suza u Pleternici – 7. dan, petak:

Poslušajte! (propovijed – mp3)

Pogledajte! (Fotoalbum Svetišta)

Duhovnost

Marija Učiteljica duhovnosti – u Kani Galilejskoj

pleternica38Ovako bijaše na devetnici za Gospu od Suza u Pleternici – 6. dan, četvrtak:

Poslušajte! (propovijed, .mp3)

Pogledajte! (Fotoalbum Svetišta)

Duhovnost