Evanđelje na Dan državnosti 2017.

Bogu sam zahvalan i radostan što sam upravo za Dan državnosti mogao čitati i razmišljati o važnom odlomku iz Evanđelja. Sjećao sam se kako nas je sv. Ivan Pavao II. učio o istoj dužnosti Crkve i države: dobro pojedinca, dobro obitelji i zajedničko dobro. Hvala Laudato TV! Hvala svim suradnicima i podupirateljima!

Molitva za svetu hrabrost

Podari mi Gospodine pažljivo oko da vidim vrapčića kako živahno skakuće, veselo cvrkuće i traži hranu koju mu ti darivaš.
Otvori moje oči da vidim siromaha koji trpi pa da pomognem koliko god mogu.
Pokaži mi bližnjega koji sa svojim ljudskim ranama stoji pokraj mene. Evo ti moje riječi i moje ruke da po njima ublažiš bol, utješiš dušu.

Pokaži mi Gospodine da dobro poznaješ moje tijelo jer ti si u tijelu živio. Svaku vlas na meni poznaješ. Dok dišem i srce mi kuca, dok krv teče mojim žilama ti mi pokazuješ kako je krhak i kako je dragocjen moj život. Daj mi osjetiti koliko sam tebi vrijedan. Tvoja sveta smrti i tvoje uskrsnuće izvor su mojega samopoštovanja. Jer sam tvoj, jer si me uzeo za sebe mogu se pouzdati u sebe.
Čuvaj me od Napasnika i Protivnika kojega izbliza poznaješ i u pustinji si ga pravim imenom nazvao. Tvoja je riječ jača. Ti si, Gospodine, snažan junak i pobjednik.

Daruj mi svetu hrabrost! Priznajem i znam da je cijeli moj život u tebi. Tebi povjeravam svoje pravo, ti vodi moj boj. Ti me čuvaš od spletki i manipulacija, od ljudskih prijevara i nasilnih napada.
Podari našim obiteljima, podari cijeloj našoj domovini onaj život koji ti želiš da imamo, zbog kojega si došao na zemlju. Daj nam smjelosti da iskreno pogledamo kako si nas u važnim trenucima naše povijesti vodio. Možemo hrabro s tobom iznova započeti. Daruj nam i opet sama sebe, Živote naš!

p. Niko Bilić, SJ

 

Duhovnost

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.